logo-head
cell
cell
cell

Polityka Prywatności

Polityka Prywatności określa zasady postępowania przy przetwarzaniu, gromadzeniu wykorzystywaniu danych osobowych użytkowników, korzystających z serwisu www.ab-solution.eu

Administratorem danych osobowych zawartych w serwisie jest firma: AbSolution Czyszczenie Laserowe, ul. Eterowa 10, 91-001 Łódź

Przed rozpoczęciem korzystania z serwisu prosimy o zapoznanie się z Polityką Prywatności. Dokonanie rejestracji w formularzu kontaktowym i akceptacja oznacza akceptację postanowień niniejszej Polityki Prywatności. Przekazanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do świadczenia usług. W trosce o bezpieczeństwo powierzonych nam danych opracowaliśmy wewnętrzne procedury i zalecenia, które mają zapobiec udostępnieniu danych osobom nieupoważnionym. Kontrolujemy ich wykonywanie i stale sprawdzamy ich zgodność z odpowiednimi aktami prawnymi – ustawą o ochronie danych osobowych, ustawą o świadczeniu usług drogą elektroniczną, a także wszelkiego rodzaju aktach wykonawczych i aktach prawa wspólnotowego. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.

Jakiego rodzaju dane przetwarzamy?
Przede wszystkim przetwarzamy te dane, które zostały nam przekazane – dane wprowadzane w formularzu lub oknach dostępnych w Serwisie internetowym, jak również dane, które Użytkownik pozostawia w ramach poruszania się po Serwisie czyli te, znajdujące się plikach cookies oraz adres IP urządzenia Użytkownika.

W jakim celu wykorzystujemy powyższe dane?
Dane osobowe tj. imię, nazwisko, adres, adres e-mail, numer telefonu wykorzystujemy potrzeby komunikacji w sprawach związanych z realizacją usług. Również w celach marketingowych – za zgodą Użytkownika. Serwis zbiera w sposób automatyczny tylko informacje zawarte w plikach cookies.

Pliki Cookies
W celu prawidłowego działania serwisu korzystamy z technologii plików cookies („ciasteczka”). Pliki cookies to małe pakiety informacji zapisywane na urządzeniu Użytkownika, zwykle zawierające adres serwisu, datę umieszczenia, datę ważności, unikalny numer i dodatkowe informacje zgodne z przeznaczeniem danego pliku. Użytkownik może wyłączyć zapisywanie plików cookies na swoim urządzeniu, zgodnie z instrukcją producenta przeglądarki, jednak może to spowodować niedostępność części lub całości funkcji serwisu. Na podstawie plików cookies nie jest możliwe ustalenie tożsamości użytkownika. Pliki generowanie bezpośrednio przez serwis nie mogą być odczytywane przez inne serwisy. Pliki cookies zewnętrzne mogą być odczytane przez serwer zewnętrzny.

Wykorzystujemy pliki cookies do:
 utrzymywania sesji użytkownika (pliki własne),
 dostosowania zawartości stron do preferencji użytkownika (pliki własne),
 zapewniające bezpieczeństwo danych (pliki własne),
 tworzenia statystyk (anonimowych) pozwalających optymalizowanie użyteczności serwisu (pliki zewnętrzne),
 łączenia funkcji serwisu z innymi zewnętrznymi usługami, z których Użytkownik korzysta (pliki zewnętrzne),
 wyświetlania informacji reklamowych zgodnych z preferencjami Użytkownika oraz limitowania ilości wyświetleń reklamy (pliki zewnętrzne). Wykorzystujemy dwa podstawowe rodzaje plików cookie:
 Sesyjne – usuwane wraz z zakończeniem sesji użytkownika
 Stałe – przechowywane przez dłuższy okres. Każdy Użytkownik może usunąć zapisane na jego urządzeniu pliki cookies w dowolnej chwili, zgodnie z instrukcją producenta przeglądarki.

Z jakich narzędzi korzystamy?
 Google Analytics, Cookies zewnętrzne – zbieramy dane statystyczne, które są ogólne i anonimowe.
 Google AdWords, Cookies zewnętrzne – prezentowanie reklam, które są dostosowane do Użytkownika.
 Pixel Facebook, Cookies zewnętrzne – prezentowanie reklam dostosowanych do preferencji Użytkownika, na podstawie jego aktywności w serwisie Facebook.
 You Tube, Cookies zewnętrzne – prezentowanie treści multimedialnych na stronach internetowych Serwisu, które są pobierane z zewnętrznego serwisu internetowego.
 Facebook, Instagram, Cookies zewnętrzne – wykorzystanie funkcji interaktywnych w celu popularyzacji serwisu za pomocą serwisów społecznościowych.
 Cookies wewnętrzne w serwisie – używamy je do dostosowania zawartości strony internetowej do preferencji danego Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze strony internetowej serwisu.

Szyfrowanie SSL
Z przyczyn związanych z bezpieczeństwem oraz w celu ochrony treści poufnych, serwis stosuje szyfrowanie SSL. Certyfikat SSL to certyfikat kryptograficzny którego zadaniem jest szyfrować ruch między komputerem użytkownika a serwerem strony, dzięki czemu dane, które wprowadza Użytkownik podczas sesji nie wydostają się na zewnątrz.

Prawa i obowiązki Użytkownika
Użytkownik jest zobowiązany do aktualizacji swoich danych na Koncie Użytkownika. Użytkownikowi przysługują następujące prawa:
 prawo dostępu do treści swoich danych osobowych,
 prawo do ich sprostowania, gdy są niezgodne ze stanem rzeczywistym,
 prawo do ich usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych,
 prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych,
 prawo do przenoszenia danych,
 prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego (Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
 
Zmiany w POLITYCE PRYWATNOŚCI
Zastrzegamy sobie prawo do zmiany w polityce prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej,
eco4
eco4